AKH Viena

Revolut

sâmbătă, 26 iunie 2010

Pregatirea de plecare, drumul pina la Oradea

Dupa ce am aflat data si ora cind trebuie sa ne prezentam la AKH alta problema s-a ivit, cum vom comunicat cu doctorul cu personalul cu cei din spital.
Era un alt semn de intrebare care se formase si pe care trebuia sa il strgem din agenda.
Am socotit ca germana este limba ideala de vorbit dar unde poti gasi pe cineva care stie germana sa poata fi disponibil sa mearga cu tine si sa stea efectiv acolo in spital cit timp este nevoie.
Dar am gindit ca si engleza este o solutie datorita faptului ca am corespondat numai in engleza cu profesorul si cu cei de la planificare clienti mai exact cu domnul Pospischill Andreas care se ocupa exclusiv de pacienti din afara Austriei.
Acest domn Pospischill Andreas este un domn de toata isprava si care isi face constiincios treaba.
A mai urmat un mail catre Univ.Prof. Dr. Johannes Zacherl in care il intrebam daca va trebui un translator pentru perioada spitalizarii.
Raspunsul a venit imendiat fiind afirmativ.
Fiind in febra cautarilor, am fost vizitati de o familie de prieteni a carui fata tocmai terminase facultatea si spre norocul nostru chiar stapinea bine limba engleza si un alt lucru important avea si timpul necesar sa poata merge cu noi la Vienna.
Dupa ce am sters si ultima nota din carnetelul de probleme am inceput pregatirile pentru plecare.
Dar cum nu toate sunt perfecte cind ma uit in bordul masini observ ca nu mai aveam mult si trebuia sa fac revizia de 30.000 km, masina fiind inca in garantie.
Asta insemna timp si bani, am sunat la dealerul din Oradea de unde am cumparat masina am facut o programare pentru data de 17.07 la revizie.
Acest lucru a insemnat ca a trebuit sa plecam cu doua zile innainte fata de ziua planificata de plecare deoarece simbata nu era deschis serviceul .
Asa ca vineri dimineata la ora 2 ne-am asezat la drum.
Am ales drumul cel mai scurt si mai liber:
Braila-Buzau-Intorsura Buzaului-Brasov-Targu Mures-Cluj Napoca-Oradea
Aici la Oradea am facut o rezevare la un popas pentru doua zile un popas extraordinar de frumos .
Popasul pescaresc CEFA pe care il recomand iubitorilor de pescuit dar si iubitorilor de natura cruda.
Aici gasiti detalii despre popas:
http://www.oferteturistice.ro/afisare_produse.php?id_p=10
Aici am intilnit un om extraordinar Borsa Emil care pe linga faptul ca se ocupa de popas fiind un bun gospodar este si un bucatar de invidiat.
Alegerea a fost buna acest popas ne-a oferit o clipa de relaxare pentru ca in ciuda faptului ca noi ne apropiam cu pasi repezi de Viena starea de tensiune era din ce in ce mai mare.
Simbata chiar am mers si la strandul din Felix care m-a surprins placut la felul cum arata , ce infatisare noua i-au dat edili din Felix.
Este cel mai modern strand din Baile Felix si imprejurimi, fiind corespunzator din toate punctele de vedere cu normele Europene in vigoare. Aceste norme se refera deopotriva la calitatea apei termale, compozitia acesteia (verificata si monitorizata) cat si la calitatea serviciile oferite.
Aici gasiti detalii despre strand
http://www.bailefelix.net/strand_felix.php

pestisori

Booking.com