AKH Viena

Revolut

joi, 3 martie 2011

Aronia melanocarpa

Nativ din estul Americii de Nord, acesta este un arbust.
Acest hibrid de înălţime medie, pentru plantare trebuie aleasa o locaţie însorită pentru a obţine un randament bun de fructe. Acest arbust este rezistent la inghet si temperaturi negative.
Planta are un coronament verde lucios care toamna se colorează frumos în galben, iar apoi în roşu aprins. În luna mai apar flori albe, iar în august se coace fructul care capătă o culoare negru-violet, cu pulpa bordo închis.
Conţine în cantităţi mari coloranţi naturali, antioxidanţi(de 15 ori mai multi antioxidanti decat afinele), vitaminele A, B2, C, P, acid folic precum şi minerale : fier şi iod. Contin flavonoizi,catehine si antocianine pentru care nu exista inlocuitori artificiali.
Din fructe se poate prepara suc, ceai, dulceaţă, vin.
Fructele de aronia fac parte din categoria superfructe fiind concurentele fructelor goji, acai, datorita continutului mare de antioxidanti, vitamine, minerale.
Ele pot fi utilizate de catre bolnavii de diabet fiind un hipoglicemiant natural, au proprietati astringente si diuretice foarte puternice, sunt tonice cardiace, regleaza tensiunea arteriala si glucoza în sange, sunt indicate în tratarea varicelor si a hemoroizilor si pentru boli ale ficatului avind un efect hepatoprotector, datorita continutului mare in iod, sunt eficiente in hipertiroidism.
Aici gasiti detalii despre Aronia dar si un concurs.
Aici gasiți detali în engleză Aronia

pestisori

Booking.com