AKH Viena

Revolut

vineri, 30 martie 2012

DIN NOU SPRE VIENNA


Au trecut aproape 3 ani de la ultimul concediul forțat în Viena, Austria.
Și atunci ca și acum plecăm pe fugă fără pregătiri prea mari, cu bugetul la limită, pentru că nimeni nu pune bani deoparte pentru sănătate, dar cu speranța că medici din Austria de data aceasta de la Spitalul Privat Rudolfinerhaus  vor face tot posibilul ca suferința să fie cît mai mică iar rezultatul final să fie favorabil nouă.
Acum după ce am irosit(consider eu la ora actuală) timp și bani pe la cîteva clinici de prin București, dar cel mai dureros este timpul IROSIT, pentru că pe el nu îl poți întoarce înapoi sau cumpăra.
Timpul este cel mai mare dușman în lupta cu boala, timpul se scurge așa ușor cînd știi că nu poți zîmbi pe stradă ca ceilalți, nu poți să îți faci planuri de viitor ca ceilalți, nu poți visa ca ceilalți nu poți decît să trăiești cu speranța că totul va fi bine după intervenție și de atunci pui punct la tot ce a fost rău pînă acum și începi o nouă viață.
Am ales Spitalul Privat Rudolfinerhaus  din mai multe motive, primul cel financiar, acesta având tarife mai mici decît AKH, iar actul medical este la fel bun ca de altfel în mai toate clinicle din Austria.
Aici am întilnit doar telefonic două persoane care de la primul contact am simțit că au acele suflete care ne vor alina suferința, că vor transforma acesta excursie tristă la început dar plină de speranța într-un sejur de bucurie.
Cred că au acea putere de a alina durerea de a îndrepta răul creat de natură(oare numai de ea) în bine sau cel puțin să faca tot ce le va sta în putința sî îți aline durerile.
Aceste două persoane sunt  Univ. Prof. DR. E.Kucera-Sliutz  Specialist în obstetrică şi ginecologie de la Departamentul de Obstetrică şi Ginecologie – din cadrul Spitalului AKH Viena, dar care lucrează și în cadrul Spitalul PrivatRudolfinerhaus și cea dea doua persoană este Christine Giesecke,  care lucrează la Directia Medicala de la Spitalul privat Rudolfinerhaus o doamna deosebit de placută(la telefon).
Christine Giesecke se ocupă din cîte am înteles de modul de calcul a intervenției chirurgicale, costul spitalizării si data internării pacientului, dar totul fiind estimativ.
Diferit de AKH cei de la Rudolfinerhaus nu au cerut nici un ban avans, doar confirmarea din partea pacientului că la data stabilită de comun acord acesta se va prezenta pentru internare.
Acum cînd toate lucrurile au intrat sper pe linie dreaptă, din punct de vedere organizatoric, am rezervat o cameră la un hotel în apropierea spitalului, cu greu găsit din cauza sărbătorilor Pascale(la noi) pentru că în Austria paștele catolic este cu o săptamînă mai devreme în data de 08-09.04),  asteptam să ne așezăm la drum cu sperața că ne vom întoarce cu aceeași veste bună din Viena ca a cum trei ani.
De putin timp(citeva luni) m-am pricopsit cu un nou hobby acela de a face fotografii, avînd și un aparat DSRL acum voi încerca să imortalizez cît mai bine și frumos aceste zile pe care o să le stau în Viena, dar sper ca în hotelul pe care l-am ales acum Austria Trend Hotel Messe” nu se fură, cum am pățit acum trei ani cînd din camera de hotel în ultima zi un binevoitor ne-a ușurat de 2 laptopuri în care aveam majoritatea fotografiilor acesta fiind „Hotel Geblergasse”.
Dacă timpul și internetul îmi va permite voi mai scrie cîteva rînduri de pe malul Dunării dar din Viena.
Vă doresc multă sănătate! 

pestisori

Booking.com