AKH Viena

Revolut

miercuri, 16 martie 2011

Un medic român la Nisa FranțaÎn timpul căutărilor de acum doi ani pe internet, pentru a găsi clinca, spitalul, medicul care va putea să transforme acele luni de nesomn și disperare în clipe de sperantă și bucurie am găsit în Franța o clinică de renume “La Clinique Saint George” situată în magnificul oraș Nisa.
Adresa de corespondeță : Clinique Saint George-
2 avenue de Rimiez - 06105 Nice cedex 2
Adresa de internet a Clinici Saint George
Atunci am studiat această clinică pe toate părțile, descoperind cu surprindere că aici lucrează un medic extraodinar care își are originea undeva în Romania, acesta fiind chirurgul, Sorin Vartolomei specialist în chirurgie video-asistată de calculator sau mai popular chirurgia minim invazivă.
La această adresă puteți viziona un interviu cu medicul Sorin Vartolomei despre Robotul Da Vinci și avantajele chirurgiei minim invazive, interviul este în franceză și este realizat la clinica Saint George.
Ce este chirugia minim invazivă.
Chirurgia minim invazivă are avantajul unor incizii mult mai mici(față de chirurgia clasică) prin care trec doar nişte instrumente subţiri(comandate electronic), dar suficient de lungi ca să ajungă în profunzime la organul care trebuie operat, iar printr-o cameră video, sunt transmise imagini pe un monitor cu ajutorul căruia operatorii controlează intervenţia chirurgicală. Inciziile mici au un avantaj în primul rînd estetic, un risc mult mai redus de complicaţii post operatori, suferința pacientului după intervenție este mult mai suportabilă, iar recuperarea este foarte rapidă.
Medicul Sorin Vartolomei a spus adio României în 1990 imediat după evenimentele din 1989. Prezentarea medicului Sorin Vartolomei pe siteul Websurg
Atunci oricine emigra într-o țară din Europa ca să i se recunoască studiile trebuia să susțină alte examene de echivalare, practic să mai facă din nou facultatea. Dar eforturile nu au fost în zadar, acum este foarte apreciat în Franța dar și în Romania pentru performanțele sale medicale.
Însuși Mircea Sandu care a fost operat la acestă clincă spune că a beneficiat de priceperea lui Sorin Vartolomei(acesta din urmă respectînd secretul medical nu a precizat nimic).
Am să încerc o sumară descriere(culese de pe siteul lor) a clinici Saint George.
Principiile de bază ale clinici:
1 Oferta dispoziţie asistenţă medicală pentru pacienţi şi largă de calitate
2 Oferi pacienţilor îngrijire de calitate şi personalizate
3 Oferă pacientului o tehnică modernă şi diverse
4 Furnizeze pacientului cu servicii de înaltă calitate hotel
Cardiologie, îngrijiri paliative, centrul de coordonare oncologie, ambulatoriu chimioterapie, aici se mai află centrul de hemodializa Agahtir, dar și medicină generală(gastroenterologie, dermatologie, oftalmologie, reumatologie, neurologie).
Chirurgia reprezintă elita clinici și aici întilnim specializările:
1. Chirurgie plastică,
2. Chirurgie Ginecologică,
3. Chirurgia Mâinii,
4. Chirurgie Oftalmologică,
5. Chirurgie ORL,
6. Chirurgie Ortopedică și Traumatologie,
7. Chirurgie Toracică,
8. Chirurgie Vasculară,
9. Chirurgie Digestivă și Viscerală,
10. Chirurgie Urologică,
11. Fizioterapie,
12. Secție de Gerontologie.
13. Centrul pentru Imagistică medicală
Clinica deține două sisteme Robotice de chirurgie minim invazivă și anume:
1. Sistemul AESOP (Automated Endoscopic System for Optimal Positioning),
2. Robotul Chirurgical “DA VINCI
Un videoclip de prezentare a robotului Da Vinci îl puteți urmări aici:
Pentru a putea acede la un tratament sau consultați, la pagina de contacte se găsește un formular online care se completează de solicitant și un link care ne trimite la alte formulare care se vor completa în funcție de problemele dumneavoastră.
Tot la pagina de contacte găsiți lista alfabetică cu toți medici acestei clinici, unde este specificat în dreptul fiecăruia specialitatea iar dacă dați clik pe medicul respectiv se deschide o pagină de unde puteți trimite un mail cu problemele dumneavoastră direct la medicul care vă interesează.
Puteți căuta tot aici la rubrica contacte nu numai după numele medicului dar și după tipul de specialitate de care aveți nevoie.
Despre tarifele consultațiilor, spitalizare sau costul intervențiilor chirurgicale nu am găsit rubrică specială pe site. Prețul acestora poate fi diferit de la caz la caz în funcție de gravitatea afecțiuni(din zvonuri se spune că se practică tarife relativ mai mici decit prin Austria sau Germania).
După acestă sumară prezentare a Clinici Saint George din Nisa care sper să poată fi de folos cuiva, să poată fi considerată o usă deschisă către o soluție favorabilă în rezolvarea problemelor medicale.
Eu totuși vă doresc să nu aveți nevoie să faceți o excursie tocmai în Franța la Nisa decît pentru a vizita Coasta de Azur și de a vă bronza lîngă o cupă de șampanie franțuzească.

pestisori

Booking.com