AKH Viena

Revolut

duminică, 30 ianuarie 2011

Emblema Mercedes in Bad Aussee


Unul din orăşelele pe care le-am vizitat în periplul meu prin Austria a fost şi Bad Aussee
Bad Aussee este un oraș în districtul Liezen, Stiria, Austria.
O informatie de ultima ora pentru iubitorii de Jazz din 22 iunie pînă pe 26 iunie 2011 are loc Ausseer Jazz de primăvară, festiva de jazz in Bad Aussee.
Tot in luna iunie o sa vă bucurați de Festivalul Narciselor, în Ausseerland-Salzkammergut

Un orăsel de munte tipic austriac cu străduţe asfaltate, curate şi foarte bine întreţinute, trotuarele fiind acoperite cu pavele.
Aici am întilnit cel mai mare număr de magazine care comercializau îmbrăcăminte tradiţională dar şi magazine care vînd delicioasa ciocolată împachetată cu grijă de harnicele marmote.
Oraşul este unul liniştit cu oameni la fel de liniştiţi, cu străduţe înguste şi curate, cu terase cochete, cu pensiuni la tot pasul. Şoferi de aici sunt foarte atenţi la circulaţia pietonală şi enervant de amabili.
Dacă cumva staţionezi pe trotuar în dreptul unei treceri de pietoni dar nu ai intenţia de a traversa, orice maşină care trece pe acolo opreşte şi te invită să traversezi. Regula se aplică numai maşinilor cu numere de Austria. Am mai întilnit aşa ceva în Oradea de am crezut ca era ieşit deja din ţară.
La ora cînd am ajuns în Bad Aussee toate magazinele erau închise dar pe strazile orasului era o întreagă agitaţie şi toată lumea era îmbrăcată în hainele tradiţionale.
Numai cînd am ajuns lîngă parcul central am observat o aglomerare de persoane care toate fără nici o excepţie erau îmbrăcate în haine tradiţionale care aşteptau să intre la Kurhaus o sală de spectacole de lînga parcul central.
Era o plăcere să priveşti acei localnici care în linişte aşteptau să intre în sala de spectacol dar în acelaşi timp îşi etalau cu mîndrie portul lor tradiţional.
Lîngă această sală este un parc extraordinar de frumos, curat plin de flori, îngrijit şi populat de o familie de raţe sălbatice. Pe o latura a parcului se întilnesc doua rîuri Traun şi Grund unde se scaldă acea familie de raţe.
Aici la confleunţa celor două râuri reprezentanţi firme Mercedes a construit un pod în forma emblemei fimei. Aceasta este foarte iluminată iar de la distanţă ai impresia ca este un patinoar. Acest pod a fost inaugurat în anul 2005 motivul pentru care cei de la Mercedes au ales Bad Aussee se pare că acolo s-ar afla centrul Austriei.
Aici în Bad Aussee în fiecare an la sfîrşitul luni mai are loc cel mai frumos şi mai mare festival al florilor Festivalul Narciselor.
În Bad Aussee primăria vine încă o dată în ajutorul turiştilor care din diferite motive îşi uita diferite obiecte prin taxiuri, autobuze, parc, terase sau în alte locuri publice sau chiar private, înfiinţind un birou de obiecte pierdute.
Bad Aussee este un oraşel recomandat celor care doresc să petreacă un concediul în natura în liniste şi înconjurat de oameni deosebit de primitori.
Siteul oficial Bad Aussee

pestisori

Booking.com