AKH Viena

Revolut

miercuri, 12 mai 2010

Profesorii nu vor să discute cu Funeriu, ci să negocieze cu Guvernul

Dascălii refuză să meargă joi la negocieri cu ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu. Profesorii spun că nu doresc să discute cu ministrul, ci vor negocieri cu Guvernul. Ministrul Funeriu îi invitase pe profesori joi la negocieri.

"Cele patru federaţii sindicale reprezentative din învăţământ (FSLI, Spiru Haret, FEN şi Alma Mater - n.r.) nu acceptă discuţii formale şi aşteaptă din partea Guvernului o invitaţie oficială la negociere. Ministrul Daniel Funeriu s-a trezit abia acum să cheme federaţiile sindicale la negocieri, după ce luni de zile a fost surd la revendicările salariaţilor din educaţie, pe care i-a ignorat complet, înclcând regulile elementare ale dialogului social", se arată în comunicatul de presă semnate de cele patru federaţii sindicale din educaţie.

Potrivit documentului, reprezentanţii FSLI, SPiru Haret, FEN şi Alma Mater solicită ministrului Funeriu să renunţe la " apelurile patetice adresate salariaţilor din învăţământ de a nu participa la acţiunile de protest şi îl invită să li se adreseze acestora la mitingul din 19 mai".

Documentul este semnat de preşedintele FSLI - Aurel Cornea, preşedintele FSI Spiru Haret - Gheorghe Isvoranu, preşedintele FEN - Constantin Ciosu şi preşedintele FNS Alma Mater - Anton Hadăr.
Susrsa: REALITATEA.NET

Mamele protestează cu pamperşi folosiţi în faţa Ministerului Muncii

Mai multe mame de bebeluşi vor să protesteze luni, în faţa Ministerului Muncii, ne-a anunţat Alina, o proaspătă mamă. Potrivit Alinei, trei femei vor merge miercuri la Primăria Capitalei pentru a depune solicitarea de autorizare protest.

Mamele sunt nemulţumite de decizia Guvernului de a micşora indemnizaţia pentru creşterea copilului şi susţin că prin această măsură va scădea natalitatea în România. Mamele le propun guvernanţilor opt măsuri prin care se poate evita această diminuare a indemnizaţiilor.

Flori, o altă proaspătă mamă a trimis pe adresa martorocular@realitatea.net propunerile pe care acestea vor să le înainteze guvernanţilor:

1. Reducerea categoriilor de cheltuieli imense din bugetul Statului (cheltuieli cu achiziţiile, cheltuieli de protocol, cheltuieli de transport, cheltuieli cu personalul entităţilor de Stat(CFR, Termoelectrica, SNLRO- pentru aceste entitati se şterg cu buretele zeci de miliarde de lei reprezentând datorii la bugetul statului).
2. Renunţarea la clientela politică
3. Reducerea pensiilor “nesimţite”
4. Reducerea salariilor “nesimţite”
5. Renunţarea la înnoirea parcului auto al Parlamentului. Aceasta se face mereu fără just temei, fără o analiză atentă.
6. Eficientizarea/optimizarea structurilor Statului, pentru a se elimina incompetenţa salariaţilor şi de a-I face capabili să concureze oricând cu cei din mediul privat!
7. Responsabilizarea celor ce guvernează această ţară, şi sancţionarea lor concretă dacă măsurile propuse de aceştia se dovedesc a fi ineficiente/ inexistente
8. Impozitarea câştigurilor obţinute de lăutari şi manelişti. Pentru a fi siguri ca aceştia plătesc impozit, să se verifice documentele declarate de aceştia şi să se compare cu realitatea. Diferenţa va fi colosala!!

Protestul mămicilor a fost organizat şi stabilit în urma mai multor discuţii pe forumuri şi site-uri de socializare. Potrivit unuia dintre acestea, femeile au hotărât să confecţioneze banere (pancarte) cu lozinci gen: "Copiii nu se cresc cu pâine goală!", "Copiii nu se cresc în pielea goală!", "EBA să-şi crească copilul cu 6 milioane!", "Pamperşi pentru Băsescu!", "Lasaţi banii copiilor în pace!", "Muritorii de foame de azi, emigranţii de mâine!".
Sursa:REALITATEA.NET

pestisori

Booking.com