AKH Viena

Revolut

miercuri, 12 mai 2010

Profesorii nu vor să discute cu Funeriu, ci să negocieze cu Guvernul

Dascălii refuză să meargă joi la negocieri cu ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu. Profesorii spun că nu doresc să discute cu ministrul, ci vor negocieri cu Guvernul. Ministrul Funeriu îi invitase pe profesori joi la negocieri.

"Cele patru federaţii sindicale reprezentative din învăţământ (FSLI, Spiru Haret, FEN şi Alma Mater - n.r.) nu acceptă discuţii formale şi aşteaptă din partea Guvernului o invitaţie oficială la negociere. Ministrul Daniel Funeriu s-a trezit abia acum să cheme federaţiile sindicale la negocieri, după ce luni de zile a fost surd la revendicările salariaţilor din educaţie, pe care i-a ignorat complet, înclcând regulile elementare ale dialogului social", se arată în comunicatul de presă semnate de cele patru federaţii sindicale din educaţie.

Potrivit documentului, reprezentanţii FSLI, SPiru Haret, FEN şi Alma Mater solicită ministrului Funeriu să renunţe la " apelurile patetice adresate salariaţilor din învăţământ de a nu participa la acţiunile de protest şi îl invită să li se adreseze acestora la mitingul din 19 mai".

Documentul este semnat de preşedintele FSLI - Aurel Cornea, preşedintele FSI Spiru Haret - Gheorghe Isvoranu, preşedintele FEN - Constantin Ciosu şi preşedintele FNS Alma Mater - Anton Hadăr.
Susrsa: REALITATEA.NET

Niciun comentariu:

pestisori

Booking.com