AKH Viena

Revolut

sâmbătă, 19 iunie 2010

Robotul Da Vinci

Sistemul de chirurgie da Vinci combina tehnologia informatica si robotica pentru a realiza un nou tip de tratament chirurgical, chirurgia laparoscopica
Asigurandu-i chirurgului posibilitati superioare, sistemul de chirurgie da Vinci face posibil tratamentul prin chirurgie minim invaziva in numeroase afectiuni. Aceasta inseamna ca sistemul da Vinci face posibila realizarea unor interventii chirurgicale majore doar prin cateva incizii mici. De asemenea sistemul ii ofera chirurgului o imagine, precizie, dexteritate si control superioare tehnicilor conventionale.
Pana in prezent, sistemul da Vinci a fost utilizat in numeroase tipuri de interventii chirurgicale de la chirurgia cardiaca minim invaziva pana la chirurgia oncologica minim invaziva, pentru a trata afectiuni variate precum cancerul de prostata, cancerul de endometru, obezitatea morbida si insuficienta mitrala.

Pe scurt, sistemul de chirurgie da Vinci combina tehnologia robotica cu tehnolgia chirurgica intr-un mod inedit, permitandu-i chirurgului sa asigure cea mai eficienta si mai putin invaziva optiune terapeutica in cazul unei game variate de afectiuni complexe.
Practic, medicul intervine de la distanta, folosind o consola de comanda care la capat are atasate de brate instrumentele medicale cu care se realizeaza incizia. Robo­tul este extrem de precis“
Pacientii nu sufera atat de mult, se recu­pe­reaza mult mai repede si se pot intoarce mult mai rapid sa-si reia activitatea sociala.
Robotul acesta ofera o imagine tridimen­sio­nala foarte buna, in al treilea rand, se elimina tremurul mainii chirurgului printr-un sistem de parghii si suspensii si autocontrol care fac ca miscarea sa fie foarte precisa. Pe de alta parte, se poate lucra in spatii extrem de stranse si cu o hemostaza extrem de buna si cu o evo­lutie postoperatorie foarte buna a pacientului.
Dezavantajul este ca timpul in care se rea­lizeaza operatia este mai indelungat, costurile acestei operatii sunt de trei-patru ori mai mari decat in cazul interventiei chirurgicale clasice si e nevoie de o perioada mai lunga de in­struire a medicului.

Niciun comentariu:

pestisori

Booking.com