AKH Viena

Revolut

miercuri, 23 martie 2011

Bad Ischl
Colindând prin ținutul Salzkammergut am poposit pentru cîteva ore în Bad Ischl.
O stațiune balneară de munte Bad Ischl este situat la o altitudine de 468 m cu circa 15 mii de locuitori unde își are reședința de vară Famila Imperială Austriacă numită Kaiservilla.
De la această reședință Francisc Iosif I a declanșat Primul Război Mondial.
Bad Ischl se află poziționat la confluența rîurilor Traun și Ischl fiind înconjurat de dealuri splendide îmbrăcate într-o haină de un verde crud.
Bad Ischl este cunoscut ca un veritabil centru cultural, locuitori și turiști sunt răsfățați cu diverse concerte, spectacole muzicale care au loc pe tot parcursul anul dar mai ales în perioada caldă.
Un concediu aici înseamnă să împletești utilul cu plăcutul, cultura cu sportul, divertismentul cu relaxarea.
Pentru ca relaxarea să aibă efectul așteptat trebuie să frecventezi centru SPA de la EurothermenResort Bad Ischl. Acesta face parte din lantul de SPA-uri EurothermenResort pe care le întilnim în mai multe stațiuni și anume: Bad Schallerbach și Bad Hall.
Stațiunea este tipică unui orașel de munte austriac cu străduțe înguste curate, unele din ele pavate cu piatră cubică altele asfaltate dar toate impecabile și de-a dreptul fermecătoare.
Străzile din zona centrală sunt presarate cu o mulțime de magazine, de bijuteri, ceasuri, haine, încălțăminte, dar cu preponderență fiind magazinele de dulciuri în care ciocolata este stăpîna vitrinelor.
Aici întîlnim celebra Konditorei-Kaffee Zauner un magazin cu produse tradiționale de patiserie și ciocolată, unde calitatea este un lucru primordial, este un magazin interzis persoanelor cu glicemia mărită. Magazinul se află pe strada Pfarrgasse 7.
De la Bad Ischl se poate ajunge foarte ușor și într-un timp foarte scurt la cîteva lacuri care sunt în apropiere: Wolfgangsee aici în frumosul orășel Sf.Wolfgang, Traunsee, Mondsee și fermecătorul Attersee.
Bad Ischl este o stațiune care te încîntă prin istoria sa și a familiei regale care și-a pus amprenta prin aceste locuri, prin arhitectura clădirilor care ne introduce în epoca de glorie a Austriei, prin atmosfera relaxantă și plină de savoare.
Bad Ischl este o stațiune perfectă pentru a petrece un sejur binemeritat.

Niciun comentariu:

pestisori

Booking.com