AKH Viena

Revolut

luni, 21 martie 2011

POPAS PESCARESC CEFA






Nu am crezut că lîngă Oradea voi găsi un popas care îmi va aduce aminte de copilarie, cînd mergeam cu părinți în deltă la Murighiol.
La campingul de acolo unde țînțarii sunt gazde primitoare și te baga în seamă mereu indiferent de oră.
Acum avem noroc că se importa fel de fel de soluții sau fumigene care îi alungă dar tot ei cîstiga lupta pînă la urmă.
Am cauta pe internet o cazare mai aceptabilă si cit mai aproape de Oradea pentru că urma să îi fac revizia Samuraiului meu și tot odată să pot sta în liniste departe de freamătul urbei.
Cu ajutorul bunului GPS și a coordonatelor găsite pe site Locatie GPS N- 46,90512; E- 21,65632 am gasit pînă la urmă popasul.
Odata ajunsi aici gazda ne aștepta îngrijorat pentru că ora era deja tîrzie, noi fiind atunci singurele persoane cazate acolo. Administratorul(nu îmi mai aduc aminte numele) era și unicul bucătar al popasului dar și cel care se ocupa de acest popas dupî urările de bun venit s-a oferit să ne dea o mîna de ajutor în caratul bagajelor în cameră.
Camerele nu sunt extraordinar de mari dar curate, îngrijite în care persista un miros de curat nu neapărat de nou dar curat. Fiind în perioada verii și lînga popas erau cîteva lacuri în care mișunau diverse specii de pesti dar și pescari care își încercau norocul cu undița, tintarii erau ca la ei acasa seara aveau o ra de vizite noroc cu plasele de la geam că toată noaptea te țineau de vorbă.Totuși mai găseai cite unul mai năzdrava care intra pe gaura chei și pînă nu îl luai la bătaie nu se lăsa.
Restaurantul cu specific pescăresc ofera preparate culinare din peste proaspăt și vânat, pregatit de maestru bucătar dupa retete traditionale care este inima acelui popas.
Imi pare rau ca nu am avut undite la mine pt a da la peste cu toate că le port mereu în portbagaj dar acum traseul fiind lung tocmai pînă la Wienna le-am dat jos din portbagaj(greseala regretabilă).
Doua nopți am poposit acolo și am fost pe deplin multumiți de condițiile de cazare, masă și relaxare.
Orădeni au un loc excelent de relaxare demn de invidiat chiar și de cei din delta Dunări.
La plecare am promis că la întoarcere voi mai sta 2 zile dar din păcate am intrat în tară pe la Arad și nu am mai putut trece pe la Popasul Cefa.
Nu am crezut ca în acest colt de tară se poate mînca preparate din peste(proaspăt) la fel de gustoase și la fel de bine pregătite ca în delta Dunări.
Nu ezitați să mergeți la acest popas dacă doriți să mîncați un peste proaspat atent pregătit după rețete tradiționale, specialitatea casei fiind Crap a la Cefa. Mi-am adus aminte cum se numește administratorul-bucatoar EMIL domnul Emil.
Ce găsiți la Popasul Cefa:
Restaurant, sală de conferinte, room service, salon mic dejun, organizare petreceri, bar, parcare, internet(atunci nu era) un lucru mai rar întîlnit se acceptă animale de companie.
Tarife cameră:
Single : 80 ron
Double : 80 ron
Suite : 120 ron
Popasul Pescaresc Cefa situat la 30 km de Oradea in localitatea Cefa pe soseaua Oradea – Arad.

Niciun comentariu:

pestisori

Booking.com