AKH Viena

Revolut

vineri, 1 iulie 2011

Roaming mai ieftinConsiliul de Miniştri al UE a adoptat azi noile reglementări privind serviciile de roaming, operatorii de telefonie trebuie să factureze la secundă şi nu la minut apelurile în roaming după primele 30 de secunde de convorbire.

Efectuarea sau primirea unui apel telefonic mobil în străinătate va fi mai ieftin în UE de la 1 iulie. UE ar dori să nu mai fie diferenţe de tarife castea vor dispărea până în 2015.
De la 1 iulie, un apel va costa 0,35 € un minut pentru a efectua un apel telefonic şi de 0,11 € pentru a primi un apel. Costul trimiterii unui mesaj text rămâne la un maxim de 0,11 € iar cînd primesti un mesaj acesta nu costă nimic pentru al citi sau primi.
Tarifele pentru transferul de date, pentru a încărca sau descărcarea date tarifele vor fi plafonate la € 0.5 pe megabyte.

Desigur, operatorii pot oferi clientilor lor tarife mai bune decât cele de mai sus numai dacă doresc. Ei trebuie sa transmită un mesaj clientilor cu privire la tarifele de roaming de fiecare dată când intrați intr-o ţară membră UE.
Această ultimă scădere a preţurilor este o parte din măsurile de reducere a costurilor folosiri telefoanelor în tarile membre UE, acestă măsură fiind sprijinită de către Parlament European din anul în 2009.

Normele actuale de roaming se aplică până în iunie 2012, iar, Comisia Europeană urmează să prezinte planurile sale pentru perioada următoare. Scopul este de a reduce şi mai mult preţurile în roaming, prin consolidarea concurenţei între operatori.

2 comentarii:

Laurentiu spunea...

Salut Dane, am activat si eu roming-ul daca tot plecam in Grecia luna asta. Cand ne intoarcem iti spun aici cat ne-a costat si daca se merita.
Sanatate sa aveti

Dan Pitulice spunea...

concediu placut sa aveti soare si mare linistita.
aveti grija cu manifestantii!
Sa ne auzim cu bine!

pestisori

Booking.com