AKH Viena

Revolut

duminică, 1 februarie 2015

Instalare Windwos 7 Lenovo H500S



De curind am achizitionat un sistem slim Lenovo H500S la un pret bun .

Toate bune si frumoase......el are un Free Dos pe o partitie de 2 Gb, o partitie de 25Gb cu un backup a lui Lenovo si restul pina la 500 la discretie.

Cind am incercat sa instalez de proba un Windows 7 ce sa patesc eroare, dupa eroare si anume ''ACPI Bios BoS (Error 0x000000A5 )" ca in fotografia alaturata


firul discutiei pe forumul Lenovo il gasiti aici.

Dupa o sumara citire am ajuns la concluzia ca trebuie sa fac un update la Bios, acutalul bios avea versiunea IPTK21AU
(sau cam asa ceva|) si nu se putea instala decit Win 8 sau 8.1, iar versiunea actuala dupa update are numaru IPKT41AUS.

Update la bios este cam riscant pentru ca, daca se opreste curentul electric in timp ce se face update cred ca va fi nevoie de un specialist sa il repuneti pe picioare.

Deci dupa cele citite pe forum am mai facut niste setari in Bios pe care le-au indicat unii participanti la discutie dar fara rezultat. Biosul acela din fabrica te lasa sa instalez doar de la Windows 8 in sus.

In Bios se poate intra in doua modalitati la bootare se apasa intermitent tasta F1 sau tasta F12 in care apare meniul de boot in care alegeti Setup.

Pe formul nu am gasit de unde sa descarc direct versiunea noua de Bios dar am gasit un link catre Youtube de unde se descarca de acolo Biosul cel nou.

Dupa dezarhivare va rezulta un folder cu denumirea IPJY41USA, acolo gasiti un executabil care va face tot ce trebuie(totul este sa nu cada reteau electrica, mare grija), dupa ce se inchide aplicatia dati restart la calculator si de acum puteti instala Windws 7 .

Toata acesta operatie de update la Bios am facut-o dupa ce am instalat Windows 8 care s-a instalat perfect.

          Update la Bios o faceti pe propria raspundere pot aparea erori care pot dauna calculatorului, alegerea este a dumneavoastra, mult succes.


Sper ca a fost de folos!



Niciun comentariu:

pestisori

Booking.com