AKH Viena

Revolut

duminică, 11 iulie 2010

Drumul Ungaria - Austria


Dupa acele frumoase zile petrecute la Oradea a urmat sa ne pregatim de traversat Ungaria si sa ajungem la Viena.
Dupa ce am baut cafeaua si am predat camerele,am setat GPS pentru Viena si am dat bice cailor putere.
Granita am trecut-o pe la vama Bors, ajunsi in vama am prezentat cartile de identitate, talonul masini si cartea verde, au fost verificate si am continuat drumul.
Intrând in Ungaria dupa ce am platit vigneta, am constat ce diferenta exista intre soselele noastre si cele din Ungaria. Asfaltul este impecabil, marcajele sunt foarte vizibile pina si benzi pentru biciclisti am intilnit nu in orase precum Debrecen si in localitati mai mici.
Strazile curate, sosele fara carute in carosabil, biciclisti purtau veste reflectorizante(cum prevede regulamentul si la noi dar nu le poarta nimeni).
Una peste alta o tara la care se vede ca cei indriduiti sa se ocupe de infrastructura chiar isi fac treaba. Iar bani rezultati cel putin din vinzarea vignetelor se duc unde trebuie.
Domnul Borsa Emil administratorul pensiuni Cefa unde am stat 2 zile, facea des drumul spre Austria si ne-a spus ca dupa ce cumparam vigneta din ungaria sa o lipim pe geam ca pe autostrada cei de la drumuri au aparate care scaneaza masina si daca nu o vad lipita pe geam te opresc si te amendeaza, acelasi lucru este valabil si in Austria.
Faptul ca o deti si nu o lipresti pe geam este la fel cu faptul ca nu o ai cumparata.
Am trecut de Debrecen si m-am apropiat de Budapesta, mi-as fi dorit sa o vizitez dar timpul nu ne permitea,iar gindurile noastre erau ancorate cu problemele care urmau sa vina dupa ce ajungeam in Viena.
Aici pe centura Budapestei GPS m-a cam incurcat putin dar pina la urma am reusit sa iesim pe E60 sau M1 cum mai este denumita.
Autostrada si este impecabila cu parcari imense, amenajate cu mese, bancute unde poti sa servesti un pachetel sau sa bei o ceasca de cafea.
Grupurile sanitare nu mai vorbesc toate de inox cu senzori care declanseaza curgerea apei cu hirtie igienica cu sapun lichid etc...., cu o harta a regiuni pe unul din pereti. Toate facute ca soferul si ocupantii sa se poata relaxa.
Chiar am intilnit masina care se ocupa cu aprovizionarea acestor grupuri sanitare.
Un singur lucru semana cu Romania in unele parcari existau automate de sucuri care erau legate cu lanturica sa nu poata fi sparte.
Dupa Budapesta a urmat Gyor si granita cu Austria.
Dupa ce am trecut granita am platit iar vigneta si ne-am asezat iar la drum.
Autostrada si aici este impecabila diferenta dintre cea din Ungaria consta in faptul ca bezinarile nu erau la sosea. Ca sa alimentezi trebuia sa iesi din autostrada intr-un refugiu care nu se vedea de pe autostrada.
Pe linga benzinarie exista si un popas cochet unde se putea minca bine.
Benzina de pe autostrada era mai scumpa decit din oras Viena ,diferenta nu era foarte mare dar era, asa ca daca nu este musai sa alimentati de pe autostrada nu o faceti.
Toata autostrada este flancata de turbine eoliene amintindu-mi de "Don Quijote de la Mancha" si morile lui de vint.
Inca un lucru care reflecta faptul ca in Austria totul este facut sa protejeze natura dar sa o folosesca la maxim pentru a ajuta omul.
Pe teritoriul Austriei si in Viena GPS si-a facut pe deplin datoria fara nici o eroare ne-a dus pina in fata hotelului.
Am ajuns pe la orele 16 ne-am cazat la hotel la o camera undeva la parter.
Dupa ce am despacheta si am facut un dus am plecat in recunoastere.
La 10 minute de hotel si-a facut aparitia silueta spitalului AKH.
Am ramas impresionat de marimea acestuia, de curateinia si linistea care domnea in interiorul lui.
Dupa ce am indetificat intrarea si liftul care trebuia sa ne conduca la etajul 21 am plecat spre hotel pentru a ne face planul de bataiae pentru a doua zi

Niciun comentariu:

pestisori

Booking.com