AKH Viena

Revolut

sâmbătă, 30 octombrie 2010

Deasupra norilor in Austria



















Kitzsteinhorn se află la jumătatea drumului dintre Sigmund-Thun Klamm și rezervoarele alpine.
Găsim o parcare pe partea stîngă foarte generoasă liberă, gratis, mergem spre casă și aici două suprize una placuta si cealată neplacută.
Cea neplacută era că vizitarea ghețarului era oprita din cauza unor lucrări iar cea placută a fost că avînd cardul urcarea era gratis.
Urcarea înseamnă să ajungi pînă la 3203 de metri și să schimbi o telecabină și vreo doua telecabine.
Ne știind cum este acolo sus am plecat îmbrăcat cam subțire în pantaloni scurți si o bluză de trening, dar cînd îi vedem pe alti turiști de origine arabă că aveau paltoane pe ei mă lua mai tare frigul, cînd mă uitam cu ce erau încălțați mă lua căldurile erau cu slapi în picioare.
Pînă sus peisajul a devenit încet încet mai alb și mai cețos. Cînd am coborît la prima stație deja credeam că sa înoptat așa de deasă era ceața, de abia se vedea stația de telescau de unde urma să ne îmbarcăm. Initial am vrut să ne întoarcem pentru ca m-am gîndit că daca este ceață la 1900 de metri dar la 3000 este la fel.
Pînă la urmă ne-am îmbarcat în telescaun și am pornit către virf.
Telescaunul are un ecran de protecție împotriva vîntului pentru că la înălțimea aceea el este la acasă.
Cu cît urcam parcă ceața se risipea, odată ajunși la stația de debarcare am constat că eram deasupra norilor eram pe urcat pe acoperișul al pămîntului. Nu se mai vedea nimic, adică se vedeau numai nori albi lăptoși care se plimbau de colo colo.
Aici pe lîngă centrele de închiriat articole sportive se mai găsesc magazine cu articole sportive, un restaurant, o scoală de schiat mai tot de ce are nevoie un turist care urcă pînă aici și vrea să se dea pe zăpadă.
Am intrat în magazinul de articole sportive și îmbrăcăminte unde am observat cu uimire că aici preturile la produse scad invers proporțional cu altitudinea cu toate că era același lant de magazine.
Admirînd nori și printre nori piscurile semețe încărcate de zăpadă am observat vîrful Kitzsteinhorn la care un elicopter utilitar tot căra beton pentru vreo fundașie noua.
Am privit acel elicopter și am admirat profesionalismul acelui pilot care de fiecare dată cînd venea să încarce betoniera se lupta să stabilizeze aparatul pentru a putea face față curenților de aer.
Zona este împînzită de instalați de transport pe cablu nu le-am numărat dar după schemă de acolo sunt vreo 20 de instalații.
Kitzsteinhorn este atrăgător iarna dar și vara te poți îndrăgosti irecuperabil de el.
După ce am admirat pamîntul de pe acoperisul Kitzsteinhorn iar temperatura corpului începea să scadă progresiv am hotarît să luăm calea întoarsă spre zone mai calde.

Niciun comentariu:

pestisori

Booking.com