AKH Viena

Revolut

luni, 4 aprilie 2011

Samsung Galaxy I5500 Europa upgrade Android 2.2 FroYo

Cu o seară înainte am reusit după lungi căutări și emoții să fac update la noul meu telefon Samsung Galaxy I5500 Europa. Săracul avea doar căteva ore de funcționare și era căt pe ce să îl îmbolnăvesc de o boala incurabilă.

Am trecut la așa zisa variantă de Android 2.2 FroYo.

Grație unor împătimiți ai telefoanelor și a bloggerilor, am reușit să îi dau o față nouă lui Samsung Galaxy I5500.

Dece FroYo ce aduce nou el față de varianta anterioară:

Viteza mult mai mare în rularea aplicațiilor, navigarea web mai sprintenă se „mișcă” mult mai natural decît variantele cu Android 2.1, un speed boost pentru sistem, cuprins între 2X /5X, datorită unei mașini virtuale implementate.

Apoi, versiunea nouă de browser introdusă se va baza pe acelasi V8 JavaScript engine, inclus și în versiunea desktop Google Chrome(pe care îl ador). Backup la aplicații instalate direct pe MicroSD și de restore pe alt telefon.

Telefonul tau Android poate fi transformat în cîteva secunde într-un veritabil HotSpot. Suport pentru Microsoft Exchange servers, suport pentru Voice dialing folosind Bluetooth, actualizari automate pentru toate aplicațile, sau actualizari individuale.

Dar rasfoind paginile dedicate androidului am descoperit pe pagina lor ca deja l-au lansat pe Android 3.0.

Așa că o să ne pregătim de un nou upgrade dar cred că pe la sfîrșitul anului, depinde cît de repede se vor mișca cei de la samsung.

Dar să trecem la treabă, pentru început pe lîngă un telefon Samsung Galaxy I5500 Europa, vă mai este necesar un cablu de date, bateria să fie cel puțin jumătate încărcată și un PC de preferabil un laptop ca să nu aveți surprize din partea curentului electric.

Vă mai trebuie bineînțeles și ceva softuri și anume ultima versiune de Kies pe care o gasiți pe siteul Samsung, acum ultima variantă este 2.0, ultima variantă de firmware-ul 2.2 pentru GT-I5500 și anume I5500XWJP9 chiar așa îi cautați cu ajutorul lui Google și ve-ți găsi foarte multe siteuri de unde sa îl descărcați.

Vă mai trebuie aplicatia ODIN 4.28 downloader de aici și fisierul cu denumirea OPS(EUROPA_v1.0.ops)pe care îl găsiți aici.

Avînd toate acestea pornim la drum.

Chiar dacă ați instalat fel de fel de softuri pe telefon trebuie să îl resetați și să reveniți la setarile din fabrica!

-Resetarea se face foarte simplu tastînd numarul(codul) *#*#7780#*#*, după introducerea acestui cod telefonul revine la setările din fabrică.

-Dezarhivați fisierul I5500XWJP9 pe care l-ați gasit pe internet și va rezulta un folder în care veți găsi patru fișiere:

1. BOOTLOADER_I5500XXJPF.tar.md5

2. I5500OXXJP3_CSC_OXX_CL832222.tar.md5

3. MODEM_I5500.tar.md5

4. PDA_I5500XWJP9_CL880109.tar.md5

5. EUROPA_v1.0.ops(acesta îl gasiți separat)

-Acum deschideți programul ODIN 4.28 downloader aici încărcați cele 5 fisiere cum va sunt prezentate în fotografia alăturată.

Nu uitați să bifați cele două căsuțe Auto Reboot și Protect OPS! Se pot vedea tot în fotografia alăturată.

Toată această operațiune o faceți fără să conectați telefonul la PC, acum după ce ați încărcat toate cele 5 fisiere închideți ODIN.

Aveți mare grijă cind încărcați fisierele sa vă dea vreo eroare, dacă vă dă eroare înseamnă ca nu sunt bune(sunt corupte), eu am primit o eroare la încărcarea unui fișier, dar am continuat operațiunea care a fost finalizată cu un eșec. Am căutat pe internet alt fișier I5500XWJP9 și acel a fost bun și totul a decurs normal.

Inchideți telefonul, scoateți cardul de memorie și cartela SIM iar pentru 10 secunde și bateria.

Dupa aceea apasați simultan butoanele: VOLUM JOS - BUTON CENTRAL JOYSTICK și BUTON PORNIRE. Le țineți apăsate butoanele până ce vă apare pe eranul telelfonului o imagine pe care scrie Download. Ca în fotografia alaturată.

Dupa apariția mesajului Downloading, conectați telefonul la laptop cu ajutorul cablului de date, acum windows-ul va instala driverele necesare, eu am folosit windows 7 și nu au fost probleme cu driverele le-a găsit imediat, dar este bine sa fiți legati la internet în caz că sunt probleme.

Dupa ce Windows-ul vă anunță că dispozitivul este instalat, deschideți aplicatia ODIN Multi Downloader v4.28

Acesta va recunoaste telefonul pe unul din porturile COM, apăsați butonul Start și așteptați cateva minute până se scrie firmware-ul, totul nu durează mai mult de 6 minute(poate fi sensibil mai mult sau mai puțin în funcție și de performațele laptopului), dacă durează mai mult însemnă că ceva nu este în regulă.

După ce s-a terminat de rescris firmware-ul telelfonul se restartează și va porni noul FroYO pe telefonul dumneavoastră Samsung Galaxy I5500.

La această variantă de firmware-ul nu aveți meniu în limba română dar există engleza.

Surse de inspirație au fost de aici, aici și aici

Și un filmuleț cu imaginea lui Samsung Galaxy I5500 cu FroYo instalat.
Niciun comentariu:

pestisori

Booking.com