AKH Viena

Revolut

marți, 26 aprilie 2011

Săptămânile Festive Vieneze

Săptămânile Festive Vieneze

La cu mijlocul lunii mai vor fi puse în scenă 49 piese de teatru contemporane în cadrul festivalului „Să schimbăm perspectiva?” Manifestările muzicale se desfăşoară sub bagheta lui Alban Berg, concertele vor avea loc în incinta centrului culturii muzicale vieneze și anume la Musikverein.

Elita regizorilor de operă şi de teatru, a dirijorilor şi a orchestrelor vor prezenta puneri în scenă moderne şi opere noi, definitorii pentru standardele internaţionale. Deschiderea va avea loc în aer liber cu finala „Eurovision Young Musicians 2010" din 14 mai și este urmată de un concert gratuit pe Rathausplatz, susţinut de unsprezece formaţii.

Programul de teatru se desfăşoară pe diferite scene vieneze între 14 mai şi 20 iunie.

Dramatizarea romanului italian „Demonii" de Dostoievski în regia lui Peter Stein cu o durată de douăsprezece ore se va juca pe durata unei zile, o zi dedicată teatrului.

Epopeele teatrale „Lipsynch" de Robert Lepage şi Frank Castorfs „Spre Moscova, spre Moscova" de Frank Castorf se numără printre gradioasele puneri în scenă ale unor piese de teatru. Regizorul Luc Bondy contribuie la cele 196 spectacole cu premierele „Sweet Nothings" (după piesa „Liebelei" („Despre dragoste") de Arthur Schnitzler) şi „Helena" (o nouă traducere a piesei lui Euripide semnată de Peter Handke).

În centrul programului muzical se află opera marelui inovator Alban Berg - anul acesta celebrăm 125 ani de la naşterea sa şi 75 de ani de la moarte. Punctele culminante sunt operele sale „Wozzeck" şi „Lulu" la Theater an der Wien.

Cele 60 de concerte ale Săptămânilor Festive se desfăşoară întotdeauna paralel cu Săptămânile Festive Vieneze, debutul fiind anul acesta deja la 9. mai laMusikverein. Între altele vor evolua marile stele ale muzicii clasice: Simon Keenlyside, Hélène Grimaud, Genia Kühmeier, Radu Lupu, Maurizio Pollini, Patricia Petibon, Michael Schade etc....

Nu vă rămîne decît să vă rezervați bilete la concerte aici și să cumparați biletele de avion.

Niciun comentariu:

pestisori

Booking.com