AKH Viena

Revolut

joi, 28 februarie 2013

Cascada Krimml


O altă destinație care trebuie să o treceți în agenda de călătorie dacă sunteți în zona Kaprun-Wald im Pinzgau este cascada Krimml.

De la Zell am See pînă la cascadă sunt circa 60 de km iar traseul este următorul: Piesendorf – Mittersil - Wald im Pinzgau – Krimml.
Vremea era morocănoasă și ploioasă, șoseau era aglomerată de parcă toți mergeau la cascadă. Pe drum consultînd harta am observat că dacă de la cascadă mai rulam cica 90 de km ajungem într-o locație care este iubită de femei, nu știu dacă și de barbați(poate numai de carțile de credi ale acestora), localitatea Wattens unde se află renumita fabrică, magazin și muzeu Swarovski.
Printre picături ajungem la cascadă, drumul este bine semnalizat, cum treceți de localitatea Krimml la cîțiva zeci de metri pe partea stîngă este o parcare care este cu plată nu opriți acolo pentru că la circa 100 -200 de metri exista o imensă parcare fără taxă.
Am parcat printre autocarele de musulmani și am plecat spre cascadă.
Ea cascada este vizibilă din parcare, se aude chiar și freamătul apei care se chinuie să coboare printre stîncile colțuroase.
Cascada coboară în trei trepte care sunt dispuse pe o lungime de circa 400 metri.
Pînă la casa de bilete întilnim mini magazine cu suveniruri, restaurante şi terase, de fapt ca în toate obiectivele turistice întîlnite pînă acum.
La casă prezentăm cardul(primit la pensiunea unde locuiam) și primim bilete cu valoare zero, dacă nu aveam cardul biletul costa 2 euro pentru adulti și 0,50 euro pentru copil(6-15 ani).
Ca în toate obiectivele turistice vizitate pînă acum, ne obișnuisem să descoperim ceva nou ceva unic care făcea acel loc și mai fermecător.
Aici am descoperit un pian de apă, mai exact o claviatură de pian, clapele era acționate prin apăsarea picioarelor iar ele direcționau jeturi de apă în diferite părți.
Drumul șerpuiește lin dar cu o mica pantă la început acentuîndu-se pe parcurs. Cu fiecare metru cucerit cascada ne lasă să îi descoperim trupul svelt dar plin de energie.
Noi am urcat numai pînă la prima etapă, ploaia ne stricase încă o data planurile de drumeție.
Pe tot traseul de urcat exista puncte de observație unde te poți apropia mai mult de cascadă, încît poți simți boarea cascadei şi poţi admira mai pe îndelete freamătul apei.
Pe lîngă drum sunt amplasate băncuțe pentru cei care doresc să mai zobovească pentru aș trage sufletul.
Drumul de la prima etapă la celelalte este mai greu și pentru că ploaia ne udase destul de mult am renuntaț la urcuș.
Dupa ce am părăsit cascadă am plecat cu gândul să ajungem la Wattens să vizităm și muzeul Swarovski.
Pînă să ajungem la punctul de taxare șoșeaua urcă abrupt ea șerpuind pe lîngă verdele crud al păduri, iar din loc în loc sunt amenajate parcări de unde se poate observa cu ochiul liber sau cu ajutorul telescoapelor(cu taxă) montate special, mult mai bine grandoarea cascadei Krimml.
Punctul de taxare este amplasat la intrarea în rezervaţia naturală iar taxa este de 7,5 euro pentru maşină.
De la ultimul punct de observație am făcut cale întoarsă spre Zell am See, goniți din spate de ploaia nărăvașă care parcă ne biciuia geloasă că în ciuda vremii potrivnice am reusit să mai punctăm un obiectiv din frumoasa Austrie. 

Niciun comentariu:

pestisori

Booking.com