AKH Viena

Revolut

miercuri, 16 iunie 2010

Motiunea de cenzura a fost respinsa in Parlament

Motiunea de cenzura impotriva Cabinetului Boc a obtinut un numar insuficient de voturi pentru a fi adoptata, astfel ca executivul ramine in functie si masurile de austeritate vor intra in vigoare. Pentru motiune au votat 228 de parlamentari, lipsind doar opt voturi pentru ca Guvernul Boc sa fie demis. Imediat dupa anuntarea rezultatului, Victor Ponta - presedintele PSD - a anuntat ca partidul sau va contesta pachetul de legi la Curtea Constitutionala. 14 parlamentari din arcul puterii au votat in favoarea documentulului, insuficient insa pentru ca motiunea de cenzura "sa treaca"
Discursul premierului Emil Boc a avut parte de cele mai multe huiduieli din partea opozitiei. Cu la fel de multa ostilitate a fost primit si ministrul Dezvoltarii si Turismului, Elena Udrea, care a luat cuvantul de la tribuna Parlamentului pentru un drept la replica.

14 parlamentari din arcul puterii (PDL, UNPR, independenti si minoritati) au votat in favoarea documentului. Daca unii dintre ei au facut-o surprinzator sau chiar din greseala (cazul a doi senatori PDL), in schimb Teo Trandafir (PDL), Daniel Oajdea (PDL) sau Georgica Severin (PDL) isi anuntasera aceasta intentie inca de zilele trecute.
Principalele prevederi ale pachetului de masuri de austeritate:

- Cuantumul brut al salariilor/indemnizatiilor lunare de incadrare, inclusiv sporuri, indemnizatii si alte drepturi salariale, precum si alte drepturi in lei sau in valuta, se diminueaza cu 25% in sectorul bugetar
- cuantumul indemnizatiei de somaj se diminueaza cu 15%
- cuantumul brut al pensiilor cuvenite sau aflate in plata se diminueaza cu 15%
- Cuantumul indemnizatiilor acordate pentru sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, incepand cu drepturile lunii iunie 2010, se diminueaza cu 15%.

Niciun comentariu:

pestisori

Booking.com